Skickas till:Sverige
Kundtjänst
🚨 Smash slutar snart! 🚨
Upp till 70% + 20% extra rabatt Använd koden*: SMASH
🚨 Smash slutar snart! 🚨
Upp till 70% + 20% extra rabatt Använd koden*: SMASH
*Gäller varor märkta med "SMASH" när du shoppar för minst 699 kr, vid köp av 2 eller fler artiklar. Rabattkoden kan inte kombineras med andra koder. Koden kan användas på beställningar upp till 15000 kr. Erbjudandet slutar 2024-03-03, kl. 23:59.

Integritetspolicy och Cookiepolicy

Tack för att du tar dig tid att läsa vår Integritetspolicy och Cookiepolicy.

Denna sida innehåller information om hur vi behandlar dina personuppgifter, hur vi använder cookies samt vilka rättigheter du har i samband med behandlingen av dina personuppgifter och vår användning av cookies. Policyn gäller Boozt.com, Booztlet.com och respektive appar (nedan kallade "plattformar") som det hänvisas till i denna policy.

 

1. INTEGRITETSPOLICY

 

Boozt Fashion AB (556710-4699) (härefter oss, vi eller vår) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter på Boozt.com, Booztlet.com och respektive appar enligt beskrivningen i denna policy. Om du har några frågor om hur vi behandlar uppgifter om dig, tveka inte att kontakta oss på dpo_se@boozt.com.

Eller per post:

c/o Boozt Fashion AB

Attn: DPO/Legal Department

Box 4535

SE-203 20 Malmö, Sweden

När du använder plattformarna samlar vi in ​​viss information om dig och ditt besök. Vi använder bland annat denna information för att uppfylla ett avtal med dig och hantera ditt användarkonto. Beroende på ditt samtycke använder vi även information som samlas in om dig via cookies för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av individuella element på hemsidan och för att stödja vår marknadsföring. Du kan läsa mer om det i vår cookiepolicy längre ner på sidan.

Vi behandlar dina personuppgifter endast när vi har ett uttryckligt och specifikt syfte för det och när ett sådant syfte är uppfyllt kommer vi att radera uppgifterna såvida de inte behövs för ett annat syfte, som beskrivs nedan.

Vår behandling av dina personuppgifter regleras av EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR), nationell dataskyddslagstiftning, samt kompletterande riktlinjer och yttranden från Europeiska dataskyddsstyrelsen och nationell tillsynsmyndighet.

1.1. Vilken information samlar vi in ​​och var kommer den ifrån?

  • Information samlas in av oss när vi analyserar ditt beteende och aktivitet i kommunikation vi skickar till dig eller när du besöker våra plattformar (allmän information i form av t.ex. IP-adress, land, besökta sidor, besökta kategorier, visade varumärken, interaktioner/klick och sökningar, öppningsfrekvens, klickfrekvens samt den tid du lagt på att läsa våra utskick).
  • Information kommer från dig när du lämnar information till oss genom att skapa ett konto eller genomföra ett köp (allmän information i form av t.ex. demografisk data, namn, e-postadress, telefonnummer, betalningsinformation, varor, beställning belopp, rabattnivå, varumärken och frekvens. Detta inkluderar även att skicka transaktionsmail, orderbekräftelse, leveransbekräftelse, returer och återbetalningsbekräftelse).
  • Information kommer från tredje parter när vi hämtar det från tredje part t.ex. från ett externt kreditvärderingsföretag (allmän information i form av kreditupplysning).

 

1.2. I vilket syfte och på vilken grund behandlar vi dina personuppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter endast när vi har ett specifikt syfte och laglig grund för det. När du använder våra plattformar, inklusive när du köper våra varor, kommer vi att behandla din information enligt nedan:

1.2.1. På grundval av ditt samtycke

  • Riktad marknadsföring: När du skapar ett konto, slutför ett köp, får en välkomstkupong eller när du går med i Club Boozt kan vi fråga dig om du vill ta emot direktmarknadsföring. Sådan direktmarknadsföring skickas i form av nyhetsbrev, SMS och pushnotiser i appen. Om du ger ditt samtycke till sådan marknadsföringskommunikation kan vi behandla din kontaktinformation (såsom ditt namn, e-postadress, telefonnummer), samt landet för den butik du handlar i, information om dina favoritartiklar, varumärken och kategorier, samt köp- och sökhistorik kopplad till ditt konto i syfte att skicka personligt innehåll, erbjudanden, rekommendationer och produktkampanjer till dig. När vi skickar vårt nyhetsbrev via e-post mäter vi aktivitet och engagemang i samband med nyhetsbrevet genom att använda pixelteknik som samlar in information om huruvida du har öppnat e-postmeddelandet, när du öppnade det och vilka länkar du klickade på. Att analysera denna statistik hjälper oss att förstå vilka delar av vårt nyhetsbrev som är intressanta för dig. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.
  • Digital annonsering: Under din användning av vår webbplats och våra appar kan vi behandla dina personuppgifter i syfte att marknadsföra våra produkter och tjänster till dig på nätet. Det är inte all reklam som når dig som baseras på dina personuppgifter. Vissa kampanjer riktar sig till exempel inte till dig som individ, utan till en bredare grupp av konsumenter. Vi kan till exempel skräddarsy våra reklamkampanjer baserat på geografisk plats för en avsedd målgrupp och därigenom presentera regionspecifik reklam som skulle vara relevant för dig. Det finns andra typer av digital annonsering som använder din personliga information som tidigare samlats in baserat på ditt samtycke. Vissa cookies och annan spårningsteknik kan till exempel samla in din personliga information i syfte att möjliggöra riktad reklam till dig. Om du ger ditt samtycke till placeringen av sådana marknadsföringscookies och liknande tekniker kan vissa av dina personuppgifter samlas in och delas med annonseringspartnerna. Du hittar en fullständig lista över cookies i vår Cookiepolicy. För mer information om vem vi delar dina uppgifter med, se avsnitt 1.4 nedan. Vissa av dessa annonseringspartnerna är baserade utanför EU/EES, vilket innebär en överföring av dina personuppgifter till tredje land. För mer information om överföringar, se avsnitt 1.5.
  • Cookies och liknande teknik: Vår webbplats använder cookies och liknande teknik för att ge dig nödvändig funktionalitet genom absolut nödvändiga cookies och, om du samtycker, lägga till personalisering av våra tjänster genom andra icke-väsentliga cookies. Om du har gett oss ditt samtycke till placeringen av cookies och liknande teknik kan vi behandla vissa personuppgifter om din användning av våra plattformar i syfte att upprätthålla funktionaliteten på vår webbplats, generera statistik och för marknadsföringsändamål. Du kan läsa mer om vår användning av cookies i vår Cookie Policy.
  • När du skapar en profil med hjälp av ett tredjepartskonto: Vi kan erbjuda en möjlighet att logga in på våra webbplatser och appar direkt med ditt tredjepartskonto. Om du väljer att skapa en profil med hjälp av ditt befintliga konto på tredjepartstjänster kommer du att omdirigeras till den tredjepart du har valt och uppmanas att logga in på din profil. Du kommer också att bli ombedd att bekräfta att du vill dela viss information om din profil med oss. Beroende på vilken tredje part du väljer att logga in med kan det t.ex. vara ditt namn och din e-postadress. Dessa uppgifter kommer att användas för att skapa ett konto hos oss. Vi får ingen annan information som är kopplad till din profil hos tredje part.
  • När du kommunicerar med oss på sociala medier: När du kommunicerar med oss på sociala medier, till exempel genom att gilla eller kommentera ett inlägg som vi har publicerat eller kontakta oss med en kundtjänstrelaterad fråga på sociala medier som Facebook eller Instagram, kan vi behandla information som du har gjort allmänt tillgänglig på en sådan social medieprofil. Du kan läsa mer om vad som anses vara offentligt på Facebook här. Dessutom kommer vi att behandla innehållet i din förfrågan till oss.
  • Push-meddelanden: När du har laddat ner våra appar och loggat in på (eller skapat) ditt konto frågar vi om du vill ta emot push-aviseringar. Push-notiser är meddelanden i appen som informerar en användare om t.ex. en produktkampanj eller orderstatus. Om du tillåter oss att skicka push-notiser till dig kan vi behandla ditt namn, din kontaktinformation, ditt land och din orderhistorik för att kunna skicka push-notiser som är relevanta för dig. Du kan när som helst återkalla eller ändra ditt samtycke i våra appar och i telefonens inställningar.

Den rättsliga grunden för ovan nämnda behandling av dina personuppgifter är det samtycke du har gett oss i enlighet med GDPR Artikel 6 (1)(a). Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Det påverkar dock inte lagligheten av den behandling av dina personuppgifter som har skett fram till den tidpunkt då du återkallade ditt samtycke.

1.2.2. På grundval av våra avtalsförpliktelser

  • För att fullgöra avtalet: Vi behandlar personuppgifter om din profil och dina köp för att uppfylla köpeavtal med dig, hantera din kundrelation med oss, inklusive kunna ta betalt samt hantera returer, reklamationer och garantianspråk.
  • För att ge dig tillgång till vår lojalitetsklubb: Om du är medlem i Club Boozt kommer vi att behandla dina personuppgifter såsom namn, adress och födelsedatum för att kunna administrera ditt medlemskap i Club Boozt, inklusive registrering av dina lojalitetspoäng, möjliggöra köp av Boozters och tillhandahålla alla förmåner och bonusar som du är berättigat till.
  • För att visa relevant innehåll på webbplatsen: Vi behandlar information om dina favoritmärken, favoritkategorier och favoritartiklar för att anpassa shoppingupplevelsen till dina behov och relevans.

Den rättsliga grunden för ovanstående behandling är fullgörandet av det avtal vi har ingått med dig, i enlighet med GDPR Artikel 6(1)(b).

1.2.3. På grundval av våra legitima intressen
 

  • Konverteringsspårning:Vi kan mäta användarengagemang som sker på vår webbplats och i våra appar. Genom att studera användarinteraktioner får vi insikter om hur effektiva olika aspekter av våra plattformar är och kan göra förbättringar för att förbättra upplevelsen på våra plattformar. Dessutom kan vi utvärdera hur framgångsrika våra reklaminsatser har varit, vilket hjälper oss att fatta välgrundade beslut för att optimera och förfina våra marknadsföringsstrategier. På samma sätt kan vi, när vi gör reklamkampanjer, mäta konverteringar baserat på din interaktion med vår annons för att förstå intressena hos vår målgrupp och noggrannheten i vår reklam. Det är inte all konverteringsspårning som samlar in personuppgifter - viss spårning kan baseras på aggregerad information som inte kan identifiera dig som enskild person. Personuppgifter kan samlas in via cookies och annan spårningsteknik som endast är aktiverad om användaren har lämnat ett separat samtycke när hen besöker vår webbplats. Om du har gett ditt samtycke till placeringen av cookies kan sådana konverteringsdata kompletteras med ytterligare personuppgifter som till exempel en hashad e-postadress som sedan kommer att användas av annonseringspartnern för att matcha den med konverteringsresultatet. Du hittar en fullständig lista över cookies i vår Cookiepolicy. För mer information om vem vi delar dina uppgifter med, se avsnitt 1.4. nedan. Vissa av dessa reklampartners är baserade utanför EU/EES, vilket innebär en överföring av dina personuppgifter till tredje land. För mer information om överföringar, se avsnitt 1.5.
     
  • Annonsering till befintliga kunder:Vi kan annonsera våra produkter eller tjänster via e-post till våra befintliga kunder som nyligen köpt liknande produkter eller tjänster, förutsatt att de inte har invänt mot sådan marknadsföring vid tidpunkten för insamlingen av uppgifter. För detta ändamål kommer dina personuppgifter relaterade till dina senaste inköp att behandlas.
     
  • Profilering i marknadsföringssyfte:För att förbättra din upplevelse av våra produkter och tjänster utvärderar vi hur du interagerar med oss. Detta hjälper oss att erbjuda personliga rekommendationer och se till att de produkter och det innehåll du ser matchar dina intressen. Vi analyserar också data för marknadsundersökningar, för att förstå olika kundgruppers shoppingvanor och intressen (t.ex. baserat på ålder, plats, kön, familjesammansättning). Vi kan t.ex. studera din shoppinghistorik och shoppingfrekvens för att förutsäga dina intressen och konsumtionsvanor. Detta gör att vi kan anpassa vår marknadsföringskommunikation och placera dig i en grupp med en mer exakt och relaterbar marknadsföringsresa som överensstämmer med vad vi tror att du kommer att uppskatta.
     
  • Kundundersökningar och forskning:Vi kan behandla dina personuppgifter för att genomföra kundundersökningar, forskning eller dataanalyser som syftar till att förbättra kvaliteten på vår kundservice, våra webbplatser, produkter/tjänster, marknadsföring, kundrelationer och upplevelser. Som exempel kan vi behandla ditt telefonnummer och din samtalshistorik med vår kundtjänst för att skicka dig en enkät med fokus på undersökning om kundtillfredsställelse efter att du har varit i kontakt med vår kundtjänst. Vi gör detta för att samla in feedback från dig om din upplevelse med vår kundtjänst och förbättra den utifrån dina insikter. Sådana undersökningar innehåller inga marknadsföringsmeddelanden, och du kan när som helst välja att inte delta. Dessutom kan vi också komma att kontakta dig och bjuda in dig att testa våra nya funktioner och produkter. För detta ändamål kan vi behandla dina kontaktuppgifter (för att vi ska kunna komma i kontakt med dig), det land där du brukar handla (eftersom vissa tester utförs i specifika regioner) och, i vissa fall, din köphistorik (för att säkerställa att testet är relevant för dina intressen). Dessa tester är alltid frivilliga och du kan alltid meddela oss om du inte vill delta.
  • Fair Use: För att upprätthålla vår Fair Use policy och se till att den följs kan vi behöva behandla vissa personuppgifter för att kunna upptäcka och förhindra bedräglig eller otillbörlig användning av våra tjänster. Vi kan komma att behandla dina personuppgifter såsom ditt namn, kontaktinformation (telefonnummer, e-postadress, leverans- och faktureringsadress), enhetsdata (IP-adress, enhetsidentifierare), beställningsdata och betalningsmetoder som används för pågående beställningar samt tidigare gjorda beställningar, oavsett om dessa beställningar har skickats eller inte, samt uppgifter relaterade till returnerade varor och motsvarande returskäl, klagomål och garantianspråk. Vi kan också behandla dessa uppgifter på ett aggregerat sätt för att beräkna returfrekvens, reklamationsfrekvens och genomsnittligt värde av behållna artiklar. Behandlingen gör det möjligt för oss att förstå och identifiera bedrägliga mönster samt mönster som tyder på missbruk av våra tjänster. Om vår analys visar på en risk för sådant missbruk kan vi vidta åtgärder som att annullera beställningar och begränsa möjligheten att handla hos oss för att minska risken, skydda våra försäljningskanaler och skydda våra andra kunder. En sådan analys utförs alltid manuellt. Du kan läsa mer om vår Fair Use-policy i våra försäljnings- och leveransvillkor.
  • Förebyggande av bedrägerier:I mycket specifika fall kan vi behandla dina uppgifter om det är nödvändigt för att skydda säkerheten och integriteten för våra andra kunders finansiella transaktioner och personuppgifter, samt en annan persons legitima intressen. Om till exempel en tredje part har gjort anspråk på bedrägeri måste vi utreda ärendet för att stoppa potentiella bedrägerier och förhindra dem i framtiden. Denna utredning kan omfatta behandling av uppgifter om andra beställningar om de är eller sannolikt kommer att vara kopplade till varandra. I detta fall kan vi behandla personuppgifter och information som använts för att placera tidigare beställningar, inklusive betalningsinformation. I specifika situationer kan vi också få ytterligare information om en beställning eller en transaktion från våra tjänsteleverantörer, inklusive distributionspartner och betaltjänstleverantörer. Denna behandling hjälper oss att upprätthålla en säker och pålitlig miljö för alla våra kunder. Det är viktigt att notera att denna behandling är specifik för omständigheterna kring ett bedrägerianspråk och inte utförs som en del av allmän databehandling.
  • När du kommunicerar med oss via vår chatt: När du kontaktar oss via chatten behandlar vi dina uppgifter för att hjälpa dig med dina frågor. Beroende på tillgänglighet i ditt land kan vår chatt också innehålla AI-chattbot-teknik som är avsedd att förstå och svara på ett brett spektrum av frågor relaterade till shopping på Boozt och Booztlet. AI-chattbotens huvudsakliga funktion är att hjälpa dig medan du väntar på att få kontakt med vår kundtjänst eller när kundtjänsten inte är tillgänglig. Vi använder både egenutvecklade modeller och modeller från tredje part för att driva vår AI-chattbot. Tredjepartsleverantören av AI-chattboten är belägen utanför EU/EES, vilket innebär en överföring av dina personuppgifter till ett tredjeland. För mer information om överföringar, se avsnitt 1.5. För att säkerställa att vi tillhandahåller den hjälp du behöver har vi sett till att du har möjlighet att ansluta till en medarbetare, förutsatt att de är tillgängliga under den tid då du chattar. Vi kan också be dig att betygsätta din upplevelse i chatten och analysera chattloggar i kvalitetssäkringssyfte och för att förbättra våra kunders upplevelse när de använder chatten. Genom att lära oss av din feedback kan vi bättre identifiera situationer där mänsklig tillsyn eller åtgärd kan vara nödvändig.
  • Rättsliga anspråk: Vid behov kommer vi att behandla en del av dina personuppgifter för att kunna fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk, inklusive för att förhindra, undvika eller utreda bedrägeri och missbruk av våra plattformar.

Den rättsliga grunden för ovanstående behandling är vårt berättigade intresse, vilket anses väga tyngre än ditt intresse av att dina personuppgifter inte blir föremål för behandling baserat på GDPR Artikel 6 (1)(f). Du kan invända mot behandlingen av dina uppgifter som behandlas baserat på vårt berättigade intresse. Om du vill göra det kan du kontakta oss på dpo_se@boozt.com.

1.2.4. På grundval av våra r ättsliga förpliktelser

  • Vi kommer att behandla dina personuppgifter för att kunna att fullgöra våra rättsliga förpliktelser enligt bokföringslagen samt lagstiftning om konsumenträttigheter och produktsäkerhet. Vilka personuppgifter vi behåller för bokföringsändamål kommer du att kunna se i Kap 5, 7 § bokföringslagen (1999:1078).

Den rättsliga grunden för ovanstående behandling är våra rättsliga förpliktelser i enlighet med GDPR Artikel 6 (1)(c).

1.3. Hur länge behandlar vi dina personuppgifter?

Vi lagrar endast dina personuppgifter under den period som är nödvändig för ändamålet med behandlingen. Nedan har vi markerat de ändamål och den lagringstid som gäller för de personuppgifter som behandlas.

Syfte

 

Lagringstid

Hantering av kundrelationer, inklusive hantering av dina inköp samt tillhandahållande av kundservice

 

Uppgifter om dina transaktioner och bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades (Se Kap 7, 2 § bokföringslagen (1999:1078)) och för att säkerställa efterlevnaden av vår Fair Use-policy (se Försäljnings- och leveransvillkor).

Hantering av ditt medlemskap i Club Boozt

 

Information om ditt medlemskap i Club Boozt sparas så länge du är medlem i Club.

Personalisering av innehållet som visas på våra plattformar baserat på din sökhistorik och dina köp

 

12 månader efter att de specifika personuppgifterna har samlats in.

Riktad marknadsföring baserad på samtycke till direktmarknadsföring

 

Tills du återkallar ditt samtycke eller (om samtycket inte dras tillbaka) efter en period på 12 månader under vilken vi inte har kommunicerat med dig. Däremot kommer vi att bevara dokumentation av ditt samtycke under en period på upp till 5 år efter att ditt samtycke har återkallats.

Riktad marknadsföring gällande produkter liknande de du har köpt av oss

 

Tills du väljer att avregistrera från ytterligare meddelanden från oss eller (om du inte avregistrerar) efter en period på 12 månader under vilken vi inte har kommunicerat med dig.

Rättsliga förpliktelser

 

Vi behandlar de uppgifter som ingår i din faktura i syfte att fullgöra våra rättsliga förpliktelser enligt bokföringslagens bestämmelser om förvaring av bokföringsmaterial, dvs. till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades (se Kap 7, 2 § bokföringslagen (1999:1078))

Cookies

 

Tills du drar tillbaka ditt samtycke eller (om samtycket inte dras tillbaka) tills cookies löper ut efter den period som anges i vår cookie-policy nedan.

Upprätthållande av Fair Use-policyn och säkerställande av att den följs

 

Om vi identifierar en överträdelse av vår policy för Fair Use och bestämmer oss för att begränsa din möjlighet att handla hos oss, kommer vi att behandla dina personuppgifter för att upprätthålla begränsningen under den relevanta begränsningsperioden.

Rättsliga anspråk

 

Så länge det är nödvändigt för att kunna fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

1.4. Vem delar vi dina personuppgifter med?

 

1.4.1. Företag i Boozt-koncernen

Förutom Boozt Fashion AB finns det andra Boozt Group-företag som kan vara involverade i behandlingen av dina uppgifter eftersom de hjälper Boozt Fashion AB att fullgöra sina skyldigheter. Följande koncernföretag kan behandla dina personuppgifter när du handlar på boozt.com eller booztlet.com:

  • Boozt Fulfilment & Logistics AB (556723-8182), Produktionsvägen 10, 262 78 Ängelholm, Sweden;
  • Kronor PSP AB (559306-0022), Hyllie Boulevard 35, 215 37 Malmö, Sweden;
  • Boozt Technology A/S (CVR 39032791), Njalsgade 19D, 6., 2300, Copenhagen, Denmark;
  • Boozt Innovation Lab ApS (CVR 31863147), Njalsgade 19D, 6., 2300, Copenhagen, Denmark;
  • Boozt Baltics UAB (Reg.nr. 305785629), Paupio g. 50-136, LT-11341, Vilnius, Lithuania;
  • Boozt Technology Baltics UAB (Reg.nr. 304614924), Paupio g. 50-136, LT-11341, Vilnius, Lithuania;
  • Boozt Technology Poland sp.z.o.o KRS 0000904917 Ul. 27 Grudnia 3 61-737, Poznan, Poland.

1.4.2. Frakt- och distributionsföretag

För att se till att dina beställda produkter når dig snabbt delar vi din relevanta information med ett tredjepartsföretag som ansvarar för att hantera frakt och returer av dina valda artiklar under checkout-processen. För att säkerställa en smidig leveransupplevelse måste vi lämna ditt namn, leveransadress, e-postadress, telefonnummer och order-ID till vår distributionspartner. Denna delning av uppgifter är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla våra avtalsförpliktelser gentemot dig, i enlighet med artikel 6.1 b i GDPR.

Det är viktigt att notera att de flesta av dessa fraktbolag agerar som oberoende personuppgiftsansvariga. Det innebär att de har sitt eget ansvar och sina egna skyldigheter när det gäller att hantera de uppgifter de tar emot och att de är en separat verksamhet som bestämmer ändamålen och metoderna för behandlingen av personuppgifter. För dig som kund innebär detta att dessa fraktföretag har sina egna integritetspolicyer som skiljer sig från våra och som gäller för behandlingen av dina uppgifter när ett sådant företag levererar varor från oss till dig. Om du vill utöva dina rättigheter som den registrerade kan du dessutom behöva kontakta dem separat för att göra det.

1.4.3. Leverantörer av teknisk infrastruktur

Vi arbetar med leverantörer av teknisk infrastruktur som hjälper till att hålla våra tjänster i drift. Dessa är till exempel molntjänstleverantörer, leverantörer av säkerhets- och underhållstjänster, leverantörer av verktyg som övervakar infrastrukturens prestanda. Dessa leverantörer tillhandahåller den teknik och de resurser som behövs för att vår webbplats och våra appar ska fungera effektivt och säkert.

Det är viktigt att betona att dina personuppgifter inte delas med dessa leverantörer för deras oberoende användning. Dessa leverantörer av teknisk infrastruktur fungerar som våra personuppgiftsbiträden och följer våra instruktioner och avtal. Vissa av dessa leverantörer kan vara baserade utanför EU/EES, vilket innebär en överföring av dina personuppgifter till tredje land. För mer information om överföringar, se avsnitt 1.5.

1.4.4. Leverantörer av betaltjänster

Vi kan dela dina personuppgifter med en betaltjänstleverantör för att möjliggöra säkra och effektiva finansiella transaktioner när du gör ett köp eller en betalning på vår webbplats och i våra appar, samt för att förhindra bedrägerier. Den information som delas avser din kontaktinformation, information om själva transaktionen, såsom betalningsmedel, belopp, valuta, datum, tid samt, beroende på betalningsmetod, vad som har beställts. Sådan delning av uppgifter är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig, enligt vad som anges i artikel 6.1 b i GDPR.

1.4.5. Leverantörer som hjälper till med marknadsföringskommunikation

Vi kan dela dina personuppgifter med ansedda leverantörer av marknadsföringskommunikationstjänster, såsom Twilio och Salesforce, för att möjliggöra kontakt med våra kunder. Dessa leverantörer hjälper oss att leverera e-post, meddelanden och marknadsföringskampanjer för att hålla dig informerad om våra produkter, tjänster och relevanta uppdateringar. Dina uppgifter som delas med dessa leverantörer inkluderar vanligtvis din kontaktinformation, e-postadress och kommunikationspreferenser. Vi har ett nära samarbete med dessa leverantörer för att säkerställa att dina uppgifter endast behandlas om du har samtyckt till sådan kommunikation eller när vi kontaktar dig baserat på vårt legitima intresse och du inte har invänt mot sådan kommunikation innan du tar emot den. Vissa av dessa reklampartners är baserade utanför EU/EES, vilket innebär en överföring av dina personuppgifter till tredje land. För mer information om överföringar, se avsnitt 1.5.

1.4.6. Leverantörer som hjälper till med annonsering, inklusive annonsering i sociala medier

Vi marknadsför våra produkter och tjänster med hjälp av våra annonseringspartner som Meta (i synnerhet via Facebook och Instagram), Google (Google Ads, Youtube), TikTok, Criteo, Snapchat, Tradedoubler, Adform. Det finns olika sätt på vilka dina uppgifter kan delas med våra annonseringspartner. Till exempel används cookies och liknande tekniker av våra annonseringspartner för att spåra hur du använder vår webbplats och våra appar. Insamlingen av dina personuppgifter genom sådana cookies är föremål för ditt separata samtycke till placeringen av dessa cookies och liknande tekniker. Genom att implementera sådan teknik på våra webbplatser och appar kan vi annonsera till en relevant publik, samt mäta effektiviteten och resultatet av en reklamkampanj och själva kanalen.

Dessutom kan vi dela krypterade personuppgifter med dessa annonseringspartner (t.ex. din e-postadress eller ditt telefonnummer) som vi har samlat in baserat på ditt samtycke för att annonsera till dig i deras annonseringskanaler. Vår annonseringspartner samlar in sådana krypterade uppgifter och utför matchning mot sin egen databas. Om matchningen har varit framgångsrik kan våra annonser nå dig medan du använder våra annonseringspartners tjänster, t.ex. Facebook, Instagram och Youtube. Om det inte finns någon matchning raderar annonseringspartnern dina uppgifter.

Det sätt på vilket dina uppgifter samlas in av annonseringspartnern avgör också vilken roll annonseringspartnern har i behandlingen av dina uppgifter. De flesta av våra annonseringspartner agerar dock som en oberoende personuppgiftsansvarig. Vissa av dessa annonseringspartner är baserade utanför EU/EES, vilket innebär en överföring av dina personuppgifter till tredje land. För mer information om överföringar, se avsnitt 1.5.

1.4.7. Offentliga myndigheter

I fall av pågående klagomål som du som kund har initierat eller i fall där vi måste svara på lagliga förfrågningar från myndigheter, kan vi dela dina personuppgifter med offentliga myndigheter. I sådana fall kan vi förlita oss på artikel 6.1 c i GDPR eller artikel 6.1 f i GDPR som en rättslig grund för att dela uppgifter.

 

1.5. Överföringar till tredje land

Eftersom vissa av våra tjänsteleverantörer finns utanför EU/EES kan vi komma att överföra dina uppgifter till ett tredje land. Vi säkerställer alltid att en sådan överföring endast sker om den är tillåten och utförs i enlighet med tillämplig lag och utan att dina lagstadgade rättigheter försämras. Vi ser också till att tjänsteleverantören i fråga genom avtal eller på annat sätt garanterar att integriteten upprätthålls på samma skyddsnivå som i EU. Detta inkluderar att skydda sådan dataöverföring med nödvändiga organisatoriska och tekniska säkerhetsåtgärder. Vi förlitar oss ofta på standardavtalsklausuler (SCC) som införts av Europeiska kommissionen. Utöver detta förlitar vi oss på beslut om adekvat skyddsnivå som fattats av EU-kommissionen, förutsatt att villkoren för adekvat skyddsnivå (om sådana finns) är uppfyllda.

 

Personuppgifter överförs utanför EU/EES till följande tjänsteleverantörer:

  • Molnbaserat lagringssystem - Google Cloud EMEA Limited (70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, Dublin);
  • Leverantör av CRM-system - Salesforce EMEA Limited (Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, London, UK);
  • Leverantör av infrastruktur för kundservice - Twilio, Inc. (101 Spear Street, First Floor, San Francisco, CA 94105 USA);
  • Leverantör av molnsäkerhet - Cloudflare, Inc. (101 Townsend St, San Francisco, CA 94107, USA)
  • Tillhandahåller marknadskommunikation- Salesforce EMEA Limited (Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, London, UK), Twilio Inc (101 Spear Street, First Floor, San Francisco, CA 94105 USA).
  • Annonseringspartner: Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, 4 Dublin, Ireland), Meta Platforms Ireland Limited (Merrion Road, Dublin 4, D04 X2K5, Ireland), Tiktok Technology Limited (61 Barras Lane, Coventry, England, CV1 4AQ, UK).
  • När du använder vår chattbot överförs dina uppgifter till leverantören av generativ AI (se avsnittet "När du kommunicerar med oss via vår chatt" i avsnitt 1.2.3 ovan). Vår leverantör är OpenAI, LLC (3180 18th St., San Francisco, CA 94110, USA). Som personuppgiftsbiträde agerar OpenAI enbart utifrån våra instruktioner och använder inte dina uppgifter för att träna sin AI-modell. De personuppgifter som du lämnar under din interaktion med chattboten behandlas uteslutande för att hantera dina förfrågningar och raderas av OpenAI efter 30 dagar. Uppgifterna är också föremål för end-to-end-kryptering.

1.6. Profilering och automatiserat beslutsfattande

Vi kan utföra profilering när du använder våra tjänster. När vi utför profilering utvärderar vi dina interaktioner med oss för att kunna ge dig mer personliga och relevanta rekommendationer och se till att de produkter och det innehåll du möter ligger nära dina intressen. Om du till exempel har valt att ta emot marknadsföring kan vi använda profilering för att se till att sådan marknadsföring är anpassad till dina preferenser och vad vi tror att du kommer att tycka är intressant. Vi använder också profilering för att analysera ditt shoppingbeteende och förutsäga din shoppingaktivitet.

När vi erbjuder våra tjänster till dig kan vi ibland förlita oss på automatiserat beslutsfattande. Sådant automatiserat beslutsfattande innebär att ett beslut fattas uteslutande baserat på automatiserad behandling av dina personuppgifter utan mänsklig inblandning. Det är viktigt att notera att denna metod används sparsamt, och vi har infört ett omfattande system av skyddsåtgärder för att säkerställa att dina intressen och rättigheter skyddas. När det till exempel gäller beslut om att ingå ett bindande avtal med en kund har vi vanligtvis mänsklig inblandning som standardpraxis. Mänsklig tillsyn finns i de flesta fall för att säkerställa rättvisa och noggrannhet.

Mot bakgrund av detta vill vi betona att du alltid har rätt att begära information om huruvida ett specifikt beslut fattades uteslutande på automatiserad väg och att fråga om möjligheten till en mänsklig granskning. Din integritet och rättvisan i våra beslutsprocesser är av yttersta vikt för oss, och vi finns här för att ta hand om eventuella problem eller frågor du kan ha. Om du vill är du välkommen att kontakta oss på dpo_se@boozt.com.

 

1.7. Vilka är dina rättigheter i förhållande till dina personuppgifter?

1.7.1. Rätt till tillgång

Som kund har du rätt att få tillgång till en rad information, inklusive kategorierna av personlig information som samlas in.

Om du vill få tillgång till information om de uppgifter som vi samlat in om dig, har vi skapat en automatisk tjänst för att skicka in en sådan begäran till oss – du hittar den funktionen i ditt konto under Min profil -> ”Hämta personlig data”.

Vi kan komma att avvisa en begäran som är orimligt upprepad, kräva oproportionerligt högt tekniskt ingripande, (t.ex. utveckling av ett nytt system eller en väsentlig förändring av befintlig process), eller som påverkar en annan individs rättigheter och friheter.

Eftersom du endast har rätt att få tillgång till de uppgifter som rör just dig, kan vi inte dela information som innehåller information om någon annan (med respekt för hans eller hennes rättigheter) till dig. Därför kan det hända att du inte får alla personuppgifter du har begärt, men vi kommer i så fall att ge dig en beskrivning av vilken information vi inte kan lämna ut och anledningen till det.

1.7.2. Rätt till rättelse

Om dina uppgifter är oaktuella eller felaktiga så kan du kontakta oss och begära att vi ska uppdatera dem. Efter en begäran kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personuppgifter som vi behandlar, med reservation för personuppgifter som fortsatt behöver behandlas med stöd av rättslig förpliktelse eller vårt fortsatta berättigade intresse.

1.7.3. Rätt att bli bortglömd

Du har en rätt att bli bortglömd, vilket betyder att vi ska radera dina uppgifter om något av följande är tillämpligt:

  • Personuppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlades in eller på annat sätt behandlas,
  • Vi behandlar dina uppgifter med stöd av samtycke som du återkallar,
  • Du invänder mot en behandling, i enlighet med din rätt att invända (se nedan) och det inte föreligger ett berättigat intresse för oss som väger tyngre än ditt,
  • Personuppgifterna har behandlats på olagligt sätt, eller
  • Personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse.

Denna rättighet gäller inte om behandlingen är nödvändig för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

Om du vill radera ditt konto, kan du göra det när du är inloggad och sedan genom att gå till Min profil och klicka på “Ta bort konto”. Detta kommer radera ditt konto och de inställningar du angett där, men självklart kommer vi att spara din orderhistorik om du behöver hjälp med en retur, garantiärende eller kundservice av något slag framöver. Så väl som personuppgifter som krävs för att vi ska uppfylla rättsliga förpliktelser eller för vårt fortsatta berättigade intresse, exempelvis för att slå vakt om vår Fair Use policy.

1.7.4. Rätt till begränsning av behandling

Du har rätt att kräva att vi begränsar en behandling av dina uppgifter om något av följande gäller:

  • Du har bestridit personuppgifternas korrekthet och du inväntar vårt beslut om huruvida personuppgifterna är korrekta,
  • Behandlingen är olaglig och du motsätter dig att personuppgifterna raderas och begär begränsning istället,
  • Personuppgifterna är inte längre nödvändiga för ändamålet med behandlingen, men du behöver dem för att kunna fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk, eller
  • Du har invänt mot behandlingen (se nedan) och i väntan på kontroll av huruvida vårt berättigade intresse väger tyngre än dina berättigade skäl.

1.7.5. Rätt till dataportabilitet

Du har rätt till dataportabilitet, vilket innebär att du har rätt att ta emot personuppgifter om dig i ett strukturerat, vanligt använt och maskinläsbart format och överföra det till ett annat företag utan hinder från oss, om (i) behandlingen baseras på ditt samtycke eller ett avtal, och (ii) behandlingen utförs på automatiserad väg, samt (iii) detta inte påverkar andras rättigheter och friheter negativt.

Om det är tekniskt möjligt har du även rätt att få personuppgifterna överförda direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig.

Din rätt till dataportabilitet gäller så länge den inte påverkar andras rättigheter och friheter.

1.7.6. Rätt att göra invändningar

Du har rätt att invända mot all behandling som vi stödjer på vårt berättigade intresse. Vi måste då påvisa tvingande berättigade skäl för behandlingen som överväger ditt intresse, rättigheter och friheter. Eller så behövs personuppgifterna för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

Om dina personuppgifter behandlas i direktmarknadsföringssyfte har du rätt att göra en invändning och vi kommer då alltid att avsluta behandlingen.

1.8. Organisatoriska och tekniska säkerhetsåtgärder

GDPR kräver att dina personuppgifter behandlas säkert och konfidentiellt. Vi lagrar dina personuppgifter på servrar med hög säkerhet, som finns i kontrollerade anläggningar. Vår säkerhet kontrolleras regelbundet och tar alltid hänsyn till dina rättigheter som användare.

1.9. Uppdatering av denna policy

Den snabba utvecklingen på det digitala och tekniska området kan innebära förändringar för hur vi behandlar personuppgifter. Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera och ändra denna policy för behandling av personuppgifter. Du kan alltid hitta den aktuella policyn på vår webbplats. Vid väsentliga förändringar kommer vi att meddela dig i form av ett synligt meddelande på vår webbplats.

1.10. Frågor och klagomål

Vi är glada att kunna hjälpa till om du har några frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Om du känner att vi har brustit i vårt ansvar när vi behandlat dina personuppgifter, inte bemött din begäran eller behandlat dina uppgifter i strid med dataskyddslagstiftningen, har du rätt att inge klagomål till IMY (https://www.imy.se).

1.11. Kontakta oss

Du kan kontakta oss via dpo_se@boozt.com

Eller per post:

c/o Boozt Fashion AB

Attn: DPO/Legal Department

Box 4535

203 20 Malmö, Sweden

 

 

2. COOKIE POLICY

Tack för att du besöker plattformar som drivs av Boozt Fashion AB (556710-4699), Hyllie Boulevard 35 Malmö, 215 37, Sverige (härefter oss, vi eller vår).

Liksom de flesta webbplatser använder vi cookies för flera ändamål. Denna cookiepolicy beskriver vilka cookies vi använder, för vilka ändamål vi använder dem och hur du kan dra tillbaka ditt samtycke. Om du har frågor om vår användning av cookies är du välkommen att kontakta oss på dpo_se@boozt.com.

Eller skriftligen via:

c/oBoozt Fashion AB
Attn: DPO/Legal Department
Hyllie Boulevard 35
215 37 Malmö
Sweden

2.1. Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator eller enhet via din webbläsare när du besöker plattformarna. Cookies gör det möjligt att samla in viss information, inklusive information om vilka sidor och funktioner du besöker och använder.

Vissa cookies är tekniskt nödvändiga för funktioner du använder på plattformarna (till exempel så att vi kan lagra innehållet i din kundvagn), men andra används för andra ändamål (till exempel för att sammanställa statistik). I nästa avsnitt kan du läsa mer om vilka cookies som kan användas.

Första gången du besöker en av våra plattformar kommer du att presenteras med en "cookie-banner", där du kan ge ditt samtycke till vår användning av cookies här på webbplatsen. Som visas nedan kan du alltid anpassa ditt samtycke. De cookies som är tekniskt nödvändiga kan dock inte avmarkeras och lagras därför utan samtycke.

Det finns i princip två huvudtyper av cookies - "tillfälliga" och "kontinuerliga":

  • Tillfälliga cookies är länkade till ditt nuvarande besök på webbplatsen och raderas automatiskt när du stänger din webbläsare.
  • Kontinuerliga cookies lagras och kommer att förnyas varje gång du besöker webbplatsen. De tas dock bort efter en viss tid. Genom att använda dessa cookies är det möjligt att "känna igen" dig när du återvänder till webbplatsen, som vi till exempel använder för att anpassa webbplatsen till dina intressen. I de fall kontinuerliga cookies används anges deras varaktighet i tabellen nedan.

I tabellen i avsnittet nedan anges för varje cookie om det är en tillfällig cookie (sessionscookie) eller en mer kontinuerlig cookie, som upphör att gälla efter en viss tidsperiod.

Det görs också en åtskillnad mellan "förstapartscookies" och "tredjepartscookies". Förstapartscookies är de som vi tillämpar själva, medan tredjepartscookies tillämpas av en tredje part som har element inbäddade på webbplatsen som besöks. I tabellen i avsnittet nedan kan du se vilka cookies som används av oss och vilka cookies som tillämpas av en tredje part.

 

2.2. Vilka cookies använder vi?

Vi använder cookies för följande övergripande ändamål:

  • Stöd för plattforms funktionalitet, inklusive bland annat att möjliggöra automatisk inloggning, användning av vår chattfunktion och placering av artiklar i kundvagnen.
  • Sammanställning av statistik för användning i affärsutveckling, inklusive förbättring av våra plattformar, optimering av din användarupplevelse och anpassning av plattformars innehåll till dina intressen.
  • Marknadsföring.

Nedan hittar du detaljerad information om varje cookie, inklusive leverantören av cookien, syftet och varaktigheten:

 

2.3. Återkallande av ditt samtycke

Du kan när som helst återkalla eller ändra ditt samtycke till cookies genom att klicka på länken "Uppdatera cookieinställningar" längst ner på webbplatsen, där du igen kan välja eller avmarkera cookies. De cookies som är tekniskt nödvändiga för plattformars funktion "nödvändiga cookies" kan dock inte avmarkeras.

Om du väljer att dra tillbaka ditt samtycke eller radera / blockera cookies måste du vara medveten om att detta (beroende på typ av cookie) kan försämra användarupplevelsen på plattformar.

 

2.4. Hantering av dina personuppgifter

När du godkänner vår användning av cookies kommer det i vissa fall, som anges i samtycket, att behandla dina personuppgifter, inklusive till exempel din IP-adress och information om hur du använder våra plattformar. Du kan läsa mer om vår behandling av personuppgifter och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

 

2.5. Ändringar i denna cookiepolicy

Vi kan när som helst ändra denna cookiepolicy. I så fall kommer du att få en ny "cookie-banner" nästa gång du besöker våra plattformar.

 

 

Hittade du fortfarande inte det rätta svaret? Vi kan hjälpa dig!

Mejla oss

Vi svarar vanligtvis inom 3 arbetsdagar
Hur kan vi hjälpa dig?
Går det bra med ett svar på Engelska? Samma service, snabbare svar.
Genom att kontakta oss godkänner du våra villkor.

Andra kontaktsätt